Tandimplantat

”En stor fördel med tandimplantat är att de både känns och ser ut som riktiga tänder.” Dessutom är behandlingen permanent eftersom titan går bra ihop med kroppens egna vävnader och faktiskt med tiden växer fast i käkbenet.

Tandimplantat hos Ludvika Tandläkarna

Tandimplantat utvecklades i Sverige 1965 av Per-Ingvar Brånemark. På Gylle Tandvård använder vi titanimplantat från NobelBiocare™ och Straumann™. NobelBiocare med det från Brånemark utvecklade implantatet, och Straumanns är utvecklat och tillverkas i Schweiz. Dessa två system anses vara världsledande inom området med en lyckandefrekvens på c:a 97%. Historiskt sett har man ersatt förlorade tänder med avtagbara tandproteser, så kallade löständer. Vilket fortfarande idag kan vara en lösning för en del, men för många fungerar tandimplantat bättre.

En stor fördel med tandimplantat är att de både känns och ser ut som riktiga tänder. Dessutom är behandlingen permanent eftersom titan går bra ihop med kroppens egna vävnader och faktiskt med tiden växer fast i käkbenet. Har du ett friskt käkben finns i allmänhet inga hinder för implantat. Gå därför till en tandläkare för en inledande bedömning.

Implantatbehandlingar utförs på vår klinik Gylle Tandvård i Borlänge.